Dit is ons advies voor jouw nieuwe top boxspring!

Door aan te vinken ´Ja dit past bij mij´ of ´Misschien past dit bij mij´ kun je uiteindelijk gemakkelijk zien welke combinatie bij je past.

 

Slaaphouding

Ga jezelf goed na welke slaaphouding je aanneemt, val je op je rug, buik of zij in slaap?

Slaap je op je rug?

Kies dan voor een medium tot hard matras en topper combinatie. Een te zachte combinatie kan zorgen voor een holle rug. Een te harde combinatie zal er voor zorgen dat de natuurlijke S vorm van de rug verdwijnt. 

 

Slaap je op je buik?

Zorg ervoor dat de combinatie van matras en topper (topmatras) zeker stevig genoeg is, het matras is hierin heel bepalend. Zit je net onder de gewichtsgrens van een stevig of extra stevig matras, dan adviseren wij een stevig of extra stevig matras te nemen. Het comfort is nader te bepalen met de topper.

Slaap je op je zij?

Voor een zijslaper is het advies de richtlijnen aan te houden die worden aangegeven bij de matrassen. De lichaamscontouren kunnen zo goed worden ondersteund. Door middel van de topper is de voorkeur van hard of zacht slapen te bepalen. 

Gewicht

Je hebt lichte mensen, zware mensen en mensen die daar tussenin zitten. Bekijk eerst wat er staat beschreven bij je lichaamshouding alvorens over te gaan naar het matras advies.

Medium matras

Ligt je gewicht onder de 82 kilogram? Dan is een medium matras door de regel geschikt voor jouw lichaam. Zit je tegen de 82 kilogram aan en heb je de voorkeur naar een hard matras, kies dan bij onze Supreme modellen voor extra vilt. Slaap je op je buik, dan is een stevig matras te overwegen.  

Stevig matras

Wanneer het lichaamsgewicht tussen de 82 en 102 kilogram ligt zou een stevig, ook wel firm matras genoemd, aan jouw ondersteun eisen moeten voldoen. Als het lichaamsgewicht tegen het maximum van 102 kilogram aan zit en je geeft de voorkeur aan een stevig matras is het bij onze Supreme modellen mogelijk om te kiezen voor een extra vilt laag.

Extra stevig matras

Vanaf 102 kilogram en hoger adviseren wij om een extra stevig pocketmatras te nemen. Zo worden de drukpunten optimaal ondersteund. Als je gewicht boven de 120 kilogram uit komt adviseren wij bij de Supreme modellen extra vilt te nemen. 

 

Jouw topper

Toppers zorgen voor het comfort en de afwerkende ondersteuning, houd rekening met het warmte gevoel van de topper.

Koudschuim topper

Heb je het snel warm in bed? Dan zou koudschuim een optie kunnen zijn, de open celstructuur zorgt voor een zeer goede ventilatie en vochtregulatie.

Een koudschuim topmatras geeft meer tegendruk naarmate het meer wordt belast. Zo worden belastende punten zoals heup en schouder ook goed ondersteund. Door de veerkrachtigheid van koudschuim zal kuilvorming niet snel ontstaan.

 

 

 

Traagschuim (Nasa, visco)

Het gehele slaapoppervlak wordt ondersteund met een traagschuim dekmatras, met als gevolg dat een standaard traagschuim topper als warm wordt ervaren. Wanneer je de ondersteuning van een traagschuim topper wil maar het snel warm hebt, dan kunt je kiezen voor onze nieuwe Soya Nasa topper. Deze Soya nasa topper geeft dezelfde ondersteuning maar voelt koel aan door de open celstructuur.

Een traagschuim topper heeft een druk verlagende eigenschap doordat het geheel vormt naar de contouren van je lichaam. Geef je de voorkeur aan zacht slapen of ondervind je lichamelijk klachten? Dan is een traagschuim topper zeer geschikt.

Latex topper

Een latex topper heeft een hoge puntelasticiteit en vormt zich dan ook geheel naar het lichaam. Hoe hoger de puntelasticiteit, hoe nauwkeuriger de ondersteuning op een drukpunt. Latex is een natuur product wat met zich meebrengt dat het anti-allergisch en anti bacterieel is, tevens weert het huisstofmijt en schimmel. 

Door de gesloten celstructuur van latex wordt de topper als minder koel ervaren.

Bij rugklachten zou een soepele latex topper een uitkomst kunnen bieden.